Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bezoek luxe Porto Cervo

Peperdure jachten, chique clubs, en luxe modemerken, Porto Cervo is het Saint-Tropez van Sardinië. Maar achter het over-de-top imago zit een heel leuk havenstadje verborgen! Porto Cervo heeft een sprookjesachtige uitstraling door de ligging aan de azuurblauwe baai en de gekleurde panden langs de boulevard. Als je goed om je heen kijkt, bestaat de kans dat je naast een celebrity op het terras zit. De stad is een echte bezienswaardigheid, bezoek Porto Cervo om dit zelf waar te nemen!

Oude en nieuwe cultuur

Tot halverwege de vorige eeuw was de Costa Smeralda slechts natuur. Totdat Karim Aga Khan IV deze groene kust ontdekte. De hele Costa Smeralda, inclusief Porto Cervo is daarna gebouwd als luxe vakantieoord. De hele plaats is dus speciaal ingericht om als een luxe vakantiebestemming te dienen. Deze gecreëerde sfeer is overal terug te vinden. Zo hebben exclusieve modemerken, zoals Chanel, Versace en Gucci chique boetieks in de stad gevestigd. En daarnaast bestaat Porto Cervo maar liefst uit twee dure jachthavens. Vele beroemdheden en andere eigenaren van luxueuze jachten vestigen zich hier met hun jacht. Kun je het jacht van namen als Armani vinden?

Porto Cervo is dus nog niet eens een eeuw oud. Maar toch vind je naast de moderne beachclubs ook authentieke gebouwen in de stad. Zo staat er boven op de heuvel, met uitzicht over de havens, een klein wit kerkje, Stella Maris genaamd. De architectuur van de kerk is gebaseerd op de traditionele Sardijnse cultuur. De simpelheid van het witte kerkje is in mooi contrast met de extremen van de jachthaven!

Van luxe beachclubs tot knusse restaurantjes

Of je nu bij een sterrenrestaurant wilt dineren of gewoon gezellig bij een pizzeria wilt zitten, het kan allemaal! In Porto Cervo vind je namelijk talloze gezellige restaurantjes waar je kunt genieten van Italiaanse lekkernijen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een exclusieve cuisine. Bij de vele beachclubs kun je gerechten proeven van een hoog culinair niveau. De Michelin Restaurants bereiden bijzondere gerechten met voornamelijk verse vangsten uit de Middellandse zee. Deze heerlijke visjes kun je onder andere proeven bij restaurant Il Pescatore, waar je direct aan het water in de haven zit. Zeker de moeite waard wanneer je in Porto Cervo komt!

Bezoek Porto Cervo

Parelachtige stranden

Porto Cervo ligt aan de Costa Smeralda. Dit kustgebied doet zijn naam zeker eer aan. Aan het lichtgevende smaragdgroene water verschuilen zich namelijk meerdere schitterende strandjes. Van onontdekte strandjes tot de bekendste stranden op het eiland. De stranden van Porto Cervo worden gezien als ware juweeltjes en een van de mooiste stranden van de wereld!

Een van deze bekende stranden is Liscia Ruja, het long beach strand op Sardinië. Dit uitgestrekte strand is een echte must-see wanneer je in de buurt van Porto Cervo bent. Daarnaast vind je ook L’Arena Bianca, een eindeloos wit zandstrand. Je kijkt je ogen uit!

Benieuwd naar de mooiste stranden van Sardinië? Bekijk hier de top 10!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Blogcategorieën

8

Centro Vacanze Isuledda

Familie Terheggen, 13 maart 2017

Wat een mooie romantische stranden!

Prachtige, romantische strandjes waar je lekker kunt snorkelen. Goede uitvalsbasis om het noorden van Sardinië te ontdekken. Tips in de omgeving zijn Palau, de Maddalena archipel, Arzachena, Cannigione.

Bezocht Centro Vacanze Isuledda in augustus 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl