Onderdeel van Blogs4TravelAlle sites
Bekijk je favorieten Favorieten
  • Volg Sardinië.nl

Costa Rei

De ideale plek voor een ontspannen vakantie!

In de gemeente Muravera, op slechts 20 kilometer afstand van Villasimius, ligt de bekende toeristenplaats Costa Rei. Costa Rei is met name geliefd bij zon- en zee-aanbidders vanwege het hagelwitte fijne zand en de heldere smaragdgroene zee. De Middellandse Zee neemt hier op elk moment van de dag een andere kleur aan in alle denkbare schakeringen groen en blauw.

Informatie over Costa Rei

In het centrum van Costa Rei is alles te vinden voor een ontspannen vakantie: supermarkten, winkeltjes met lokale lekkernijen, boetieks, pizzeria’s en restaurants. De bars en ijswinkels zijn ’s avonds laat geopend en in de zomermaanden is er een gezellige avondmarkt op het dorpsplein. Voor de liefhebbers van het nachtleven zijn er in de omgeving verschillende nachtclubs te vinden.

De stranden, die bij Costa Rei horen zijn, van zuid naar noord: Scoglio di Peppino, Costa Rei, Piscina Rei en Capo Ferrato. Tezamen vormen zij een strand van maar liefst circa acht kilometer. Het lange strand van Costa Rei staat goed aangegeven aan de hoofdstraat en bevindt zich vlakbij het toeristische centrum van Costa Rei, waar meerdere campings en vakantieparken zijn. In het hoogseizoen is het hier gezellig druk. Het strand Piscina Rei is te vinden door de bordjes naar de gelijknamige camping te volgen.

Archeologie

Op archeologisch gebied is er in deze regio nog veel te ontdekken. Naast de camping van Piscina Rei ligt een heilig gebied van bijzondere archeologische en historische waarde, het Complesso Megalitico de Piscina Rei, waar 22 menhirs te bezichtigen zijn. Op korte afstand van Costa Rei vindt men de Nuraghe Scalas en de Cuili Piras, waar respectievelijk nog 43 en 50 menhirs te vinden zijn. Deze vindplaatsen zijn slecht aangegeven en lastig te bereiken, maar onder begeleiding van een lokale gids de moeite waard om te ontdekken

Deel op social media

Sardinië.nl